Novosti
1 ... ... 7 >

Tjedan projekta FreeZURA - završne prezentacije

FreeZURA se lagano privodi kraju. U proteklih godinu dana 55 mladih kreativaca u dobi od 15 do 25 godina učili su, stvarali i kreirali unutar 5 radionica: likovna radionica izrade murala, glazbena radionica, radionica suvremenog plesa, radionica stripa i ilustracije i radionica kreativnog pisanja i nakladništva

Sve što su polaznici radionica kreirali i napravili možete vidjeti na završnim prezentacijama pojedinih radionica i na završnoj prezentaciji projekta FreeZURA.

FreeZURA predavanje: Andrea Matošević "Kulturološki aspekti hrvatskog ratnog stripa 1990ih"

Ratište, imidž ratnika - junaka i neprijatelja, ali i svojevrsna idealizacija povijesti Hrvata, gdje su oni mahom prikazani kao mudriji, dovitljiviji i učeniji od naroda s kojima su dolazili u kontakt, bit će dominantne teme kojima se bavio dio autora hrvatskog stripa ranih 1990ih. Na te se dijelove priče nadovezuju elementi popularne kulture, politike i povijesnog revizionizma, pa je i te stripove moguće analizirati kao propagandne uratke za "mlađe", a u kojima se može otkriti "refleksija" kolektivnog imaginarija devedesetih godina u Hrvatskoj.FreeZURA: predavanje Ive Horvat “Crtež kao narativno sredstvo”

Kroz teoriju i primjere Iva Horvat približit će posjetiteljima osnove vizualnog storytellinga. Predavanje će se održati u sklopu radionice stripa i ilustracije u okviru projekta FreeZURA. Radionicu stzripa i ilustracije vodi Petra Gardijan, a predavanje je otvoreno za sve
zainteresirane.

Petak 28. lipnja 2019. 19 sati, Dnevni boravak Rojca, Iva Horvat. “Crtež kao narativno sredstvo”

FreeZURA: predavanje Marijana Jelenića „Od ideje do tantijema“

U četvrtak, 27.6. u 19 sati u sklopu Glazbene radionice projekta FreeZURA u prostoru Gradska radionica - The Town Workshop (Ljudevita Posavskog 10) predavanje pod nazivom „Od ideje do tantijema“ održat će Marijan Jelenić.
Predavanje je otvoreno za sve građane.

Bojan Šumonja: Filozofija prakse

U utorak, 11.6. u 18 sati u sklopu Likovne radionice i radionice izrade murala projekta FreeZURA u Gradska radionica - The Town Workshop predavanje će pod nazivom Filozofija prakse održat Bojan Šumonja.
Predavanje je otvoreno za sve građane.

Mainstream i alternativni strip kroz primjer junaka i antijunaka

U ponedjeljak 10. lipnja 2019. s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca Marko Vojnić održat će predavanje u sklopu radionice stripa i ilustracije projekta FreeZURA pod nazivom „Mainstream i alternativni strip kroz primjer junaka i antijunaka devete umjetnosti“ Predavanje je otvoreno za sve građane.

1 ... ... 7 >
zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr