Predavanje Branka Bratkovića: Crtanje

FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju Vas poziva na otvoreno predavanje Branka Bratkovića o crtanju u sklopu likovne radionice izrade murala.
Predavanje će se održati u Gradskoj radionici (Ulica Ljudevita Posavskog 10, Pula) u utorak, 19. ožujka s početkom u 17 sati, te je otvoreno za sve zainteresirane.

Opuštena atmosfera s piscima u Dnevnom borakvu Rojca

U četvrtak, 14. ožujka 2019. u Dnevnom boravku Rojca održalo se otvoreno predavanje Denisa Giljevića u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva.

 

Pridruži nam se na besplatnoj radionici stripa i ilustracije u Dnevnom boravku Rojca!

Želiš napraviti svoj strip? U ugodnoj i opuštenoj atmosferi tijekom radionice napravit ćeš vlastitu strip tablu te puno naučiti i o ilustraciji.

Kreativnost u Gradskoj radionici u Puli: likovna radionica izrade murala

Na radionici učimo o vizualnoj kulturi, zidnom slikarstvu i likovno se izražavati u javnom prostoru.

Inspiracija za mlade pisce: Tatjana Gromača

U utorak, 19. veljače 2019. godine, u Dnevnom boravku Rojca održalo se otvoreno predavanje Tatjane Gromače u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva.

Tatjana je o svom književnom radu i spisateljskom umijeću razgovarala sa voditeljicom radionice kreativnog pisanja i nakladništva, Natalijom Grgorinić, koja sa svojim suprugom, također voditeljem radionice, Ognjenom Rađenom vodi Knjižnicu i književno svratište Zvona i Nari u Ližnjanu.

Tatjana Gromača rođena je 1971. u Sisku gdje je završila osnovnu školu i opću gimnaziju, smjer kultura i umjetnost. Od 1990. do 2000. živjela je u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala komparativnu književnost i filozofiju. Predavala je filozofiju u srednjoj školi te pisala i objavljivala u književnim časopisima. Prva joj je knjiga pjesama „Nešto nije u redu?“ (Meandar, Zagreb) objavljena 2000. Iste godine preselila se u Istru i počela raditi za danas legendarni splitski tjednik Feral Tribune gdje je ostala do gašenja novina 2009. pišući autorske reportaže, oglede o knjigama i tekstove s područja umjetnosti, kulture i društva. Izbor reportažnih zapisa iz Ferala objavila je u knjizi „Bijele vrane–Priče iz Istre“ (Profil, Zagreb, 2005.).

Godine 2004. objavila je kratki roman „Crnac“ (Durieux, Zagreb). Po tekstu knjige Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci postavilo je 2009. godine predstavu koja je u režiji slovenskog režisera Tomija Janežića dobila nekoliko godišnjih kazališnih nagrada u Hrvatskoj.
Godine 2012. objavila je roman „Božanska dječica“ (Fraktura, Zaprešić). Ta je knjiga dobila godišnju Nagradu Vladimir Nazor za književnost te nagradu Jutarnjeg lista za roman godine.
Najnovija djela Tatjane Gromače jesu: "Ushiti, zamjeranja, opčinjenosti", zbirka kratkih priča/eseja, 2014. (Fraktura, Zaprešić), "Bolest svijeta", roman, 2016. (Sandorf, Zagreb) te "Carstvo nemoći", roman, 2017. (Sandorf, Zagreb).

Tatjanine knjige prevedene su na brojne jezike (njemački, češki, poljski, slovenski, bugarski i makedonski) a dobitnica je i nekoliko stipendija, između ostalih, stipendije Berlinske akademije umjetnosti za književni rad.

Podsjećamo, radionicu pisanja i nakladništva FreeZURA vodi bračni i spisateljski par Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen koji su ujedno i voditelji
Knjižnice i književnog svratišta "Zvona i nari" u Ližnjanu.

Saznaj kako nam je bilo na predavanju Ivane Rončević u sklopu radionice suvremenog plesa!

Predavanje „Vidjela sam“ Ivane Rončević održalo se u subotu 16.02.2019. u sklopu radionice suvremenog plesa.

Na predavanju smo zajedno istraživali kako doživljavamo ples, mislimo ples i plešemo. Ivana je predstavila neke od svojih ideja, misli i metode, svoj rad i radove drugih umjetnica i umjetnika. Zajedno smo razmjenjivali iskustva i razgovarali o svemu što nas inspirira, a tiče se plesa i pokreta.

Ivana Rončević živi i radi u Zagrebu gdje je 2009. godine diplomirala na odsjeku za psihologiju Hrvatskih studija. 2010. godine stječe zvanje BA umjetnosti na Sveučilištu za umjetnost u Berlinu, pohađajući Hochschuelubergreifendes Tanz Zentrum za “Suvremeni ples, koreografiju i kontekst”. Kao umjetnica, djeluje autorski i izvođački surađujući s mnogim lokalnim i stranim umjetnicama, umjetnicima i umjetničkim kolektivima. Sa svojim radovima gostuje na brojnim internacionalnim festivalima poput ImPulsTanza, Tanz Im Augusta, Diskurs Festivala, Kondenz Festivala, Lokomotiva festivala. Pokret i gestu smješta i u medij videa, a njezini video radovi bili su izloženi u u Galeriji Bačva i Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Od prosinca 2014. godine bliska je suradnica Najbolje koja 2015. godine osvaja nagradu publike na 16. Platforma HR festivalu te na Leap Second Festivalu 2016. osvaja nagradu Time Crystal Awarda.

FreeZURA: predavanje Denisa Giljevića

FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju Vas poziva na predavanje Denisa Giljevića u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva. Predavanje će se održati u Dnevnom boravku Rojca u četvrtak, 14. ožujka u 16:30 sati, te je otvoreno za sve zainteresirane.

Poziv za prijavu na dječje radionice EduSplash Junior

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr