Likovna radionica izrade murala

Na ovoj ćeš radionici učiti o vizualnoj kulturi, zidnom slikarstvu i likovno se izražavati u javnom prostoru.

 

Opis radionice:

 

U ovoj će se radionici polaznici upoznati sa likovnim jezikom, tehnikom muralnog slikarstva, razvijanjem likovne pismenosti, praktičnim upoznavanjem alata i medija. Razvija se pristup kojim polaznici istražuju, oblikuju i izražavaju svoj doživljaj likovnosti te daju idejna i konkretna rješenja problema koje prepoznaju u svojoj okolini, a tiču se vizualnog. Radionice se održavaju jednom tjedno po tri sata, a opisana aktivnost tijekom provedbe nadograđuje se i usklađuje s aktivnošću četiri stručnih predavanja. Prostor za izvođenje ove aktivnosti predstavlja neiskorištenu zidnu plohu u okruženju DC Rojc. Uloga voditelja je pružiti mentorstvo i tehničku podršku polaznicima, davanje savjeta i korekciju oslikanih dijelova likovne kompozicije. Ovom se radionicom uvode polaznci u svijet likovnih umjetnosti kako bi novim znanjem i sadržajima oplemenili i obogatili prostor u kojem žive te razvili stvaralaštvo kao način mišljenja i djelovanja putem participativnog procesa zajedničkog učenja i stvaranja. Polaznici mogu stečene kompetencije primijeniti u različitim područjima djelovanja te se kreativno i smisleno nositi sa složenim zahtjevima suvremenoga života.

 

Voditelj radionice: Marjan Sinošić

 

Marjan Sinošić je studirao Povijest umjetnosti i Filozofiju u Zagrebu. Nakon studija bavi se slikarstvom, konceptualnom umjetnošću, dizajnom, keramikom i skulpturom. Krajem 1980-ih odlazi u Ženevu i uključuje se u rad umjetničke grupe "Vaisseau" gdje realizira niz murala. S Antoine Meyerom (profesor ženevske akademije likovne umjetnosti i osnivač grupe Vaisseau) i s prijateljima iz Pule osniva Gradsku Radionicu Pula na čijem čelu kao dugogodišnji predsjednik ostvaruje niz realizacija muralnog slikarstva (Sveučilišna knjižnica, Gradska vijećnica, murali u Puli, Vodnjanu, Osijeku itd). Osim mentorstva u slikarskom i keramičarskom ateljeu Gradske radionice u sklopu programa "Gradski praktikum" vodio je praktični rad na zidnom slikarstvu s učenicima Srednje umjetničke škole u Puli (stropni oslik u Sveučilišnoj knjižnici Pula). Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLUI) od 1995.

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr