FreeZURA: predavanje Tamare Bakran

U subotu, 4. svibnja u 10 sati u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva pri projektu FreeZURA u ližnjanskoj knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI, predavanje će održati Tamara Bakran, pjesnikinja i spisateljica.

Tamara će o spisateljskom umijeću govoriti polaznicima radionice pisanja i nakladništva, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Tamara Bakran (rođ. 1979.) za svoju je prvu zbirku Mjesečevo cvijeće nagrađena nagradom Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac objavljen u 2012. u nakladi Meandarmedije i Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić nakon što je isti rukopis pobijedio na natječaju Milivoj Cvetnić. Drugu zbirku pjesama Pastirica skakavaca objavljuje 2014. u nakladi Istarskog ogranka DHK (knjigu je 2014. Ministarstvo kulture RH izabralo u 20 najboljih te godine). Treća zbirka pjesama naslovljena je „S jezerom“ i objavljena je u nakladi Biakova 2017. Tamara je autorica tekstova mnogih slikovnica za djecu, a to su: Kruna kraljice vrana (Sipar, 2014.), Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg (Sipar, 2015.), Ruša je slutila (Ibis grafika, 2016.), Pobunjena teglenica (Sipar 2016.) i Posvojeni faunčić Žarko (Sipar 2016.), Ruža i čempres (Biakova, 2017.), Olujko i Lahorka i zvijezda Dragica (Biakova 2017.), Gvalup i druge priče (Mala zvona, 2017.), Babasova i kraljični stablo (Sipar 2018.), Začarana (Sipar 2018). Tamara vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Radionicu pisanja i nakladništva vodi bračni i spisateljski par, Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen (Knjižnica i književno svratište "Zvona i nari").

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr