Krešimir Certić Mish: maskote

U srijedu 24. travnja 2019. s početkom u 19 sati, u sklopu radionice stripa i ilustracije projekta FreeZURA, u Dnevnom boravku Rojca predavanje će održati poznati hrvatski illustrator Krešimir Certić Mish. Tema predavanja su – maskote.

Po definiciji maskota bi bila osoba, životinja ili stvar koja donosi sreću. Maskote najčešće predstavljaju skupine sa zajedničkim identitetom ili se izrađuju u marketinške svrhe.

Krešimir Certić odrastao je u Kutini do upisa na Grafički fakultet u Zagrebu. Posljednjih petnaest godina profesionalno se bavi ilustracijom, dizajnom, stripom i animacijom. Ilustrirao je za Modru lastu, Smib, Frku, Zvrk, Jutarnji list, Klik, Playboy, National Geographic Junior, Novosti, Le Monde diplomatique, Insider, Moj planet, Puls, Nacional, Globus... Autor je animacije, crteža I režije serijala "Pamet u glavu" - duhoviti portreti filozofa (20 epizoda po 5 min /HRT). Ilustratrirao je dječje knjige; Anto Gardaš – Tajna jednog videozapisa, Branka Primorac – Maturalac, Hrvoje Hitrec - Matko na štakama, Mladen Kopjar - Ljubav, padobranci i izvanzemaljci, Školska knjiga, Hrvoje Kovačević – Tajna graditelja straha, Školska knjiga, 2013. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH). Od 2004 do 2010. Godine vodio i uređivao emisiju o stripu Crtani romani šou na radiju 101, a od 2006. Do 2013. Godine vodio je radionice stripa na A&M festivalu u Puli.
Radionicu stripa i ilustracije FreeZURA vodi Petra Gardijan, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr