Predavanje i plesna radionica: Zrinka Užbinec

FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju Vas poziva na predavanje Zrinke Užbinec u sklopu radionice suvremenog plesa. Predavanje će se održati u subotu 27. travnja u dvorani u Argonautskoj ulici 28 u Puli, u trajanju od 13 do 17 sati.

Zrinka Užbinec je plesna umjetnica i izvođačica s koreografskim interesom. Članica je kolaborativne izvedbene skupine BADco. Formalno plesno obrazovanje stječe završenom Školom suvremenog plesa Ane Maletić te nastavlja s neformalnim obrazovanjem pohađajući brojne radionice u zemlji i inozemstvu iz suvremenog plesa, ali i srodnih mu izvedbenih i teorijskih područja. Do 2013. godine, bila je jedna od koordinatorica Eksperimentalne slobodne scene, ekscene, nezavisne organizacije za promicanje plesne i drugih izvedbenih umjetnosti. Surađuje s različitim plesnim, kazališnim i drugim autorima i grupama te je potpisnica nekoliko koautorskih plesnih projekata. Povremeno daje satove suvremenog plesa i, u suradnji s ostalim članovima BADco., drži radionice u Hrvatskoj i inozemstvu. Završila je edukacijski program Centra za ženske studije u Zagrebu. Apsolventica je na koreografskom master programu u sklopu sveučilišta Justus – Liebig – Universität, Gießen, Njemačka.

Predavanje i plesna radionica temelji se na ideji prijevoda sekvenci i kadrova plesa koje je Zrinka Užbinec koristila pri pripremi završnog rada “Exploded Goo” na master programu koreografije i plesa u Giessenu. U njemu istražuje montažu kao jednu od koreografskih procedura te ritmičke prekide plesnog tijeka, a sve samo da izazove normativnu percepciju tijela, zauzimajući se za monstruozno, tijelo “između”, tijelo eksplodirajuće mašine.

Radionicu Suvremenog plesa FreeZURA vodi Ivana Vojnić Vratarić, a predavanje je otvoreno za sve zainteresirane. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija predavanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr