Opuštena atmosfera s piscima u Dnevnom borakvu Rojca

U četvrtak, 14. ožujka 2019. u Dnevnom boravku Rojca održalo se otvoreno predavanje Denisa Giljevića u sklopu radionice kreativnog pisanja i nakladništva.

Denis je o svom radu porazgovarao sa voditeljima radionice kreativnog pisanja i nakladništva, Natalijom Grgorinić i Ognjenom Rađenom, koji ujedno vode Knjižnicu i književno svratište Zvona i nari u Ližnjanu.

Denis Giljević nesvakidašnja je pojava na domaćoj književnoj sceni, literarni multipraktik koji riječi miksa na neočekivane načine kako bi im dao novi život i nova značenja. Izvanredan satiričar britka humora i snažne estetike. Svoje radove objavljuje na književnim portalima, u zbornicima i antologijama (čest je gost Istrakonskih zbirki), kolumne mu se nalaze na stranicama roditelji.hr, glamour.hr, igraj.hr i drugdje, a mudre misli do čitatelja dolaze i preko linije njegovih duhovitih i provokativnih majica. Denisov ukupan dosadašnji opus najlakše je pronaći na: www.gilljotina.com gdje pod geslom „Bezglavo, ali sa srcem!“ nudi redovit uvid u svoj šareni, pomaknuti svijet koji buja i cvate na ostatcima naše zajedničke sive svakodnevice. Upravo ondje oblik polako dobiva i „Švorcvaldski siromaharadža“, zbirka priča, aforizama i ostalih „siromaštarija“, svojevrstan priručnik za gledanje svjetlije strane života: http://giljotina.com/giljotina-vam-s-ponosom-predstavlja-svorcvaldskog-siromaharadzu/

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr