Radionica kreativnog pisanja i nakladništva

Ljubitelj si književnosti? Voliš pisati? Želiš s nekim podijeliti trenutke stvaranja vlastitog djela? Ovo je prava radionica za tebe! Pridruži nam se jer ćeš ovdje naći ekipu koja voli čitati i kritički analizirate tekstove suvremenih autora, upoznat ćeš se s raznim aspektima književnog rada te dobiti pristup informacijama koje ti mogu pomoći u kreativnom radu.

 

Opis radionice:

 

Prema vlastitim željama ili sugestijama voditelja, polaznici će pisati raznolike vrste književnih tekstova te ih čitati, analizirati, unapređivati i razvijati javni nastup. U sklopu radionice održat će se stručna predavanja kroz predstavljanje suvremenih domaćih i inozemnih afirmiranih književnika, čiji će se tekstovi komentirati. Kreativni rad polaznika vodi u smjeru osmišljavanja njihovih individualnih projekata, ali se ugrađuje i u završni rad. Polaznici će prvo proizvesti vlastiti samoizdat za koji će napisati tekst, osmisliti korice i ilustracije, te uz pomoć voditelja radionice i ostalih polaznika rad tiskati i uvezati.

U drugom dijelu kreativni rad polaznika uvrštava se u zajednički zbornik kako bi polaznici dobili uvid u rad na kompleksnijem izdanju te dobili priliku za timski rad.

Cilj ove aktivnosti jest da polaznici prođu sve faze pripreme književnog teksta za tiskanje i upoznaju se s elementima nakladničkog rada.

Radionice se održavaju jednom tjedno u trajanju od 2 sata.

 

Voditelji radionice: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

Natalija i Ognjen već više od dvadeset godina pišu zajedno. Do sada su objavili dvije zbirke priča i šest romana, od kojih dva na engleskom jeziku tijekom školovanja u SAD-u gdje su magistrirali kreativno pisanje na Otis College-u u Los Angelesu 2005. te doktorirali na zajedničkoj tezi o autorskom suradništvu pri Sveučilištu Case Western Reserve u Clevelandu 2012. Natalija je također magistrirala hrvatski jezik i književnost te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1999. Od 2011. godine u Ližnjanu vode knjižnicu i književno svratište ZVONA i NARI, umjetničku rezidenciju međunarodne reputacije u kojoj je do sada boravilo više od 200 pisaca i prevoditelja iz raznih zemalja svijeta.  Suočeni s globalnom krizom u nakladništvu, pokrenuli su vlastitu umjetničku organizaciju „Komoč koruna“ unutar koje su do sada objavili  romane „Putanje“ 2014. i „Blagoslovljena“ 2016. – oba djela naišla su na zapaženo odobravanje književne kritike. Natalija i Ognjen posebno su ponosni na suradnju s Ljubomirom Grgorinić Rađenom, svojim sinom, s kojim su zajednički napisali i oslikali slikovnicu „Škura, škura boška“ 2015. Organizatori su brojnih književnih događanja, urednici časopisa „ZiN Daily“ te urednici brojnih izdanja.  

zastava EU

Izradu internetske stranice je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj mrežne stranice isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

Vrijednost projekta: 507.562,24 kuna / 431.427,90 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

www.strukturnifondovi.hr     www.esf.hr